fbpx

Introductie school

In september zijn er op veel scholen introductiedagen voor de leerlingen. Speelement heeft een introductiedag mogen verzorgen in Amsterdam. We hebben een iPad game gemaakt waarbij eerst alle derde jaars in het park zoveel mogelijk punten moesten verzamelen en in de middag mochten alle vierde jaars het spel spelen.

Hier een kleine beschrijving van het spel

In opdracht van de school heeft Speelement een algemeen spel gemaakt. Dit wil zeggen, een spel met algemene kennis vragen, leuke foto/video opdrachten en mini games. Alle opdrachten zijn hierbij op GPS in het park in Amsterdam gezet. We begonnen met de uitleg voor alle derde jaars in de aula. Hier werd op groot scherm uitgelegd hoe de knoppen van de iPad werkten en wat de missie was.

Daarna liepen we met zijn allen naar het park en kon de strijd beginnen. Wanneer een groep met de iPad langs een bepaald punt liep, kwam de vraag automatisch omhoog en konden ze deze meteen beantwoorden. Ook konden de leerlingen elkaar op afstand dwars zitten. Zo konden ze ervoor kiezen om het scherm van de tegenstander voor 30 seconden om te laten draaien. Dan moest dat team alle vragen op zijn kop beantwoorden.

Na de prijsuitreiking met de derde jaars was er een pauze en daarna kwamen alle vierde jaars hetzelfde spel spelen. Door twee groepen achter elkaar te draaien kunnen er kosten bespaard worden, waardoor het nog aantrekkelijker wordt.