fbpx

Presentatie in een spel

In Arnhem hebben wij de presentatie van de dag in een spel vorm mogen zetten. De medewerkers van een bedrijf kregen een presentatie, maar voordat de presentatie begon, gingen de medewerkers eerst naar buiten met de iPad. Daar moesten ze vragen beantwoorden over onderwerpen die in de presentatie terug kwamen. Hierdoor werd er dus op een speelse manier kennis genomen van de onderwerpen.

 

Hier een kleine beschrijving over hoe de dag is verlopen.

Na het openingswoord van de leidinggevenden werd snel het woord aan Speelement overgegeven. We legden op groot scherm uit hoe de iPad werkt en wat de inhoud van het spel was.

Na de uitleg gingen de teams in groepen op pad. Ze hadden 45 minuten de tijd om alle vragen te beantwoorden. De vragen kwamen allemaal automatisch op de iPad naar boven als de teams op de juiste locatie stonden. Binnen de tijd kon iedereen de vragen beantwoorden en konden we daarna allemaal weer naar binnen.

Daarna gingen de presentaties beginnen, waarbij iedereen al kennis had genomen van de onderwerpen. Degene die de presentaties gaven konden zien hoeveel van de teams een bepaald antwoord goed of fout hadden. Hierdoor konden ze sommige punten beter uitlichten.

Aan het einde van de presentaties kreeg het team met de meeste punten ook een kleinigheidje mee naar huis.