fbpx

25 jaar de Tonijn

De onderzeeboot de Tonijn is al 25 jaar onderdeel van het Marinemuseum en dat moet gevierd worden! Voor deze viering hebben wij een opdrachtenboekje gemaakt, waarbij bezoekers een test konden afnemen. Hiermee konden zij kijken of ze geschikt waren om op de Tonijn onderzeeboot te varen. Deze test is gebaseerd op de echte psychologische/concentratie testen die in de jaren 70 werden afgenomen.

Hier een kleine beschrijving over hoe de dag is verlopen.
Alle bezoekers van het Marinemuseum konden het weekend van de viering voor €2,- per persoon een extra beleving ervaren. Het Marinemuseum had voor verschillende activiteiten verzorgd. Zo kon je een fysieke of een psychologische test doen, om te ontdekken of jij het in je hebt om op de Tonijn te varen. Je kon je eigen naambord schilderen, hetzelfde naambord als de Tonijn heeft. De bezoekers konden ook de ‘blauwe hap’ proeven en er was een theatervoorstelling ‘Geheime dieptes’.

Het Marinemuseum had dus erg uitgepakt en Speelement mocht het onderdeel van de psychologische test verzorgen. Na de afspraak met de meneer die in de jaren 70 de testen af nam, heeft Speelement op basis daarvan een test gemaakt voor de bezoekers. Jong en oud mocht de psychologische test afnemen en nakijken met een speciaal nakijk formulier.

Kan jij in een kleine ruimte werken, heb je veel privacy nodig en kan je tegen een flauw grapje? Na een aantal vragen werd ook je inzicht en concentratievermogen getest en zo kreeg je uiteindelijk een score waaruit bleek of jij een geschikt persoon bent om op de Tonijn te varen.

 

Laat een reactie achter