fbpx

Dorus Escape bij Fort Westoever

Het is 21 maart 1888 en zover iedereen weet is Theodorus Rijkers, ook wel bekend als opa Dorus, op zijn boot aan het varen. Afgelopen januari heeft opa Dorus een spectaculaire redding uitgevoerd en is daarmee door Koning Willem III opgenomen in de Broederschap van de Nederlandse Leeuw. Zijn vrouw Neeltje is de trotste vrouw op aarde! Vandaag komt Dorus weer terug van het varen dus Neeltje wacht hem op in de haven. Neeltje wacht… en wacht… maar Dorus is nergens te bekennen. Wat zal er aan de hand zijn? Er is toch niets ernstigs gebeurd?!

Help Neeltje met het vinden van opa Dorus!

Dat is het doel van de Dorus Escape, te spelen bij Fort Westoever te Den Helder. Het spel kan met 2 tot 5 personen aan een tafeltje in het restaurant gespeeld worden. Hoe hou je de gasten wat langer aan tafel en laat je ze ook nog kennis maken met een eigen gebrouwen bier? Door een escape te maken, waarbij je het bier nodig hebt om te ontsnappen!

Puzzelen op de pedalen

Wie het weet mag het zeggen! Het juiste antwoord is de sleutel naar de volgende stop. Kraak de code en tour door duin, natuur, stad en/of dorp!

Puzzelen op de pedalen is een op maat gemaakte fietsescape door Julianadorp en Schagen. Met 3 tot 8 personen ga je op pad met aanwijzingen van een app op je telefoon. Eén fiets heeft een kar achter zich, met opdrachten en vragen in verschillende vakken met sloten. Het juiste antwoord of oplossing is de sleutel naar de volgende stop. Als alle stops tot een succesvol einde zijn gebracht, wacht er een leuke prijs voor de hele groep!

Praktische informatie
⏰ Duur: 2,5 à 3,5 uur
💰 Kosten: €80,00 per kar
👨‍👩‍👧‍👦 Aantal personen: 3 tot 8
🎁 Inbegrepen: 1 elektrische fiets voor de kar
🚴 Starttijden: tussen 9.00 en 13.00 uur, kijk per locatie voor de specifieke informatie

Kraak de hersenen, fiets een mooie route en geniet van de natuur bij deze unieke fietsescape Puzzelen op de pedalen!

Dit ontzettend leuke concept hebben wij via STORM BEACH EVENTS. Zij hebben een hele mooie route met uitdagende opdrachten in Callantsoog. Dat is ook zeker een aanrader om te gaan spelen!

Ook een fietsescape op uw locatie? Neem contact met ons op voor meer informatie!

 

Tulpenmaffia Escape

Het is gelukt! Wat iedereen voor onmogelijk hield, hebben zeer knappe koppen klaargespeeld. Eindelijk is daar de ‘Zwarte Tulp’.

Je zult begrijpen dat de hele wereld klaar staat om deze bijzondere nieuwe tulp te bemachtigen. In een spannend spel, dat zich afspeelt over heel Land van Fluwel, ga je op zoek naar het beste bod op de zwarte tulp. Kijk uit voor maffiapraktijken en zwendel. Mag jouw groep uiteindelijk de tulp verhandelen en ga je met het geld naar huis?

Dit spannende escape spel hebben wij mogen ontwikkelen voor het Land van Fluwel. Alle opdrachten zijn ingesproken, je krijgt een tas met spullen mee en met de omgeving in het park kun je alle opdrachten voltooien. Uit de opdrachten komen allemaal biedingen voor de zwarte tulp, die je uiteindelijk op de veiling kunt winnen! Dit spel heeft maar 1 begeleider nodig en maakt het mogelijk om een prachtig product aan te bieden voor bedrijfsuitjes. Ook hebben we een aangepaste versie, zodat ook kinderfeestjes zich kunnen uitleven met dit spel! Op deze manier kan het park nieuwe doelgroepen voorzien in de behoefte!

Praktische informatie:
Tarief: € 125,- tot 10 deelnemers (€ 10,00 p.p. extra bij meer deelnemers)
Locatie: Land van Fluwel
Tijdsduur: ongeveer 2 uur
Aantal personen: 8 tot 50

Super tof!

Nature Escape Farm

Na de brand in de schuur zijn we erachter gekomen dat er geheime koeienscheten lagen. De schets van één koe is heel belangrijk.
Deze koe is namelijk de allerbeste, zij geeft de meest vette melk van alle koeien in Nederland.
Met de vetste melk kun je de meest romige slagroom en het lekkerste ijs maken!

Bij de Nature Escape Farm kom je erachter wie deze koe is! De deelnemers gaan op pad rondom de prachtige locatie Buitenplaats Molenwei, deze locatie bruist van de natuur. Alle vragen in deze escape hebben een achterliggende gedachte. We maken met deze escape de spelers meer bewust van de natuur en leren ze leuke weetjes. Herken jij het geluid van de vogels en kom je achter een functie van een boom, of kom je te weten wat een egel eigenlijk eet, welke fabels en feiten over wilde bijen weet jij al, kom erachter wat er in Nederland verbouwt wordt en leer meer over de functie van molens.
Deze escape is gemaakt voor scholen, gezinnen met kinderen en toeristen. Ook voor volwassenen zitten er voldoende verassende elementen in het spel. Het spel speelt vooral in op de vraag om vele scholen ‘los te laten’ in de natuur en ze hier het een en ander over te leren.

Hoe gaaf dat de kinderen op spelende wijze meer over de natuur komen te weten!

Fortslag

Wordt de keizer der forten, tijdens het fortslag spel.

Fortslag is een spel rondom Fort Westoever met 6 verschillende onderdelen gebaseerd op de Stelling van Den Helder. Ga de strijd met elkaar aan en behaal de meeste punten binnen je team. Tijdens fortslag staat tactiek, kennis, handigheid en een tikkeltje geluk centraal. Kan jij zo snel mogelijk een boot van je tegenstander laten zinken, weet jij als eerste 3 op een rij te halen of weet jij de meeste blikken raak te schieten, tijdens fortslag test je het allemaal. Je gaat samen met je team, een bolderkar met alle benodigde materialen en een instructieboekje op pad.

Ga de strijd aan met je gezin, vrienden of collega’s en doe je best om niet op het hilarische plekje van de guillotine terecht te komen… Word jij de nieuwe Napoleon?

Praktische informatie
Tarief: €7,50 per persoon
Locatie: Fort Westoever
Tijdsduur: 1 tot 1,5 uur
Minimale aantal: 3 personen
Maximale aantal: 30 personen
Adviesleeftijd: vanaf 10 jaar
Inclusief: gebruik van alle materialen en instructie voorafgaand het spel

Het spel is te boeken via de Stelling van Den Helder.

Dit spel is gemaakt uit de vraag voor vele bedrijfsuitjes. Op het terrein van Fort Westoever is al van alles te beleven, zoals een escaperoom, kano- en botenverhuur en rondleidingen. Om grotere groepen te kunnen ontvangen, is dit spel bedacht. Elk onderdeel duurt ongeveer een uur tot 1,5 uur en zo kan er een rouleerschema gemaakt worden een een keuzeprogramma. Op deze manier is er voor iedereen wat leuks en eventueel ook een dag vullend programma.
Leuke bijkomstigheid is dat het spel ook leuk is om met 1 gezin te spelen. Dus voor de terras bezoekers is het een leuke onderbreking.

Wilt u ook zo’n soort spel op uw locatie? Neem dan contact met ons op.

Escape the Hunger Games

Escape the Hunger Games is een bos escape in het Streekbos. De escape is te spelen vanaf 10 personen tot maximaal 64 personen. De groep wordt in teams verdeeld en zij moeten ieder een andere route door het bos lopen. Op de route zijn 8 verschillende opdrachten/raadsels die de teams moeten oplossen met behulp van materialen in de rugzak. Zal het de teams lukken het Capitool te verslaan?!

Hier een kleine beschrijving van het spel
Strijders! Jullie zijn uit een openbare trekking gekozen en overgedragen aan het Capitool! Voordat jullie het door hebben staan jullie per team vastgeketend in het bos. Jullie gaan de strijd aan in het toernooi dat voor altijd en eeuwig bekend staat als the Hunger Games! Er is maar 1 doel, het Capitool verslaan! Bevrijd je team, pak een rugzak en ren het bos in… voer alle opdrachten uit en zorg dat jullie met de uitkomst het Capitool als eerste kunnen verslaan.

De escape start naast Klimpark Streekbos. Hierdoor is het mogelijk om met een grote groep te klimmen en de escape te spelen. De groep kan in twee groepen worden verdeeld. De eerste groep kan eerst gaan klimmen, terwijl de tweede groep eerst de escape gaat spelen. Na een pauze kunnen de groepen omdraaien en heeft u twee hele leuke activiteiten in één dag gedaan!

 

Camping Escape

Een escape op een camping, dat is uniek! Camping Duinzoomhoeve is een camping die veel voor de jeugd te bieden heeft. Ze hebben gratis skelters voor de kinderen, verschillende speeltoestellen, zo nu en dan spelletjes avonden met lasergamen, noem maar op! En zijn de kinderen zoet, dan zijn de ouders dat ook! Samen met camping Duinzoomhoeve hebben we ook een spel ontwikkeld voor het hele gezin.

Hier een kleine beschrijving van het spel

Er is een grote storm op komst! Aan de kust kan het namelijk flink waaien. Er zijn al meerdere keren (voor)tenten weg gewaaid met zo’n harde storm die nu voorspeld is! Moet je je voorstellen wat voor schade dat aanbrengt voor alle gasten op de camping. Jullie kunnen de campinggasten voorbereiden op een storm als deze. Maar hoe? Door dit spel te spelen en erachter te komen wat het geheime wapen is bij een storm. Wat zorgt er nou voor dat alle tenten blijven staan met hele harde wind?

Alle opdrachten gaan over het boerenbedrijf, de camping en de omgeving. Zo komen de spelers steeds meer te weten over het bedrijf en met elke vraag een stapje dichter bij de oplossing. Ook voor gasten die al jaren terug komen is het een uitdaging en komen ze weer nieuwe dingen te weten over het bedrijf. De escape is niet alleen voor de Nederlandse gasten, wij hebben het spel ook naar het Duits vertaald. Kortom een erg leuk spel voor jong en oud!

Escape op locatie

Beleef de spanning van een Escape Room op een locatie naar keuze. Durft u het aan om onze horror escape te spelen? Zoek dan een geschikte locatie en verzamel de attributen die nodig zijn. Denk hierbij aan een liniaal, stukje tape, een schaar enz.

De escape wordt gespeeld onder begeleiding van een app. Deze app downloadt u gratis op uw tablet of telefoon. De app zult u door de escape heen begeleiden. Vooraf krijgt u van ons een aantal documenten toegestuurd die u moet printen. Vooraf geeft u ook door met wie u het spel gaat spelen. Op deze manier wordt elke escape persoonlijk gemaakt en is de noodzaak om te ontsnappen extra hoog!

Praktische informatie:

  • Speel de escape met 4 tot 8 personen
  • Duur van de escape is 1 uur en 45 minuten
  • Kosten zijn slechts €29,50 per escape
  • De escape kan door verschillende teams tegelijk worden gespeeld in aparte ruimtes
  • De escape is per team één keer te spelen
  • Advies leeftijd vanaf 12 jaar

Blijf rustig, lees goed, werk in een team en kraak uw hersenen om de uitdagende raadsels op te lossen en op tijd te ontsnappen!

Bestel de escape nu!

Dobbelspel

Ga jij in de decembermaand ook een dobbelspel doen? Speelement heeft een nieuwe variant gemaakt! Klik op de link en download het document en speel het dobbelspel.

Dobbelspel

Veel plezier!

Introductie school

In september zijn er op veel scholen introductiedagen voor de leerlingen. Speelement heeft een introductiedag mogen verzorgen in Amsterdam. We hebben een iPad game gemaakt waarbij eerst alle derde jaars in het park zoveel mogelijk punten moesten verzamelen en in de middag mochten alle vierde jaars het spel spelen.

Hier een kleine beschrijving van het spel

In opdracht van de school heeft Speelement een algemeen spel gemaakt. Dit wil zeggen, een spel met algemene kennis vragen, leuke foto/video opdrachten en mini games. Alle opdrachten zijn hierbij op GPS in het park in Amsterdam gezet. We begonnen met de uitleg voor alle derde jaars in de aula. Hier werd op groot scherm uitgelegd hoe de knoppen van de iPad werkten en wat de missie was.

Daarna liepen we met zijn allen naar het park en kon de strijd beginnen. Wanneer een groep met de iPad langs een bepaald punt liep, kwam de vraag automatisch omhoog en konden ze deze meteen beantwoorden. Ook konden de leerlingen elkaar op afstand dwars zitten. Zo konden ze ervoor kiezen om het scherm van de tegenstander voor 30 seconden om te laten draaien. Dan moest dat team alle vragen op zijn kop beantwoorden.

Na de prijsuitreiking met de derde jaars was er een pauze en daarna kwamen alle vierde jaars hetzelfde spel spelen. Door twee groepen achter elkaar te draaien kunnen er kosten bespaard worden, waardoor het nog aantrekkelijker wordt.